۱۳۹۱ آبان ۲۹, دوشنبه

تبلت های برتر اواخر سال 2012 در بازار

کارائی یا Performance تنها یکی از بخش ها و نکات فراوانی است که هنگام بررسی تبلت ها مورد استناد قرار می گیرد. اما در حقیقت کارائی بر احساس و ادراک کلی شما از یک تبلت تاثیر مستقیمی دارد. اینکه چه میزان قدرتمند است یا هنگام اجرای اپلیکیشن ها به خوبی و سریع عکس العمل نشان داده و پاسخ می دهد، سیستم عامل را به راه انداخته و راهبری می کند و وبگردی سریع و راحت را برای تان ممکن می سازد. و البته مهم تر از همه اینها، عمر باتری تبلت تان است که آیا شما را هنگام انجام چنین کارهایی در میانه راه تنها می گذارد؟

اجازه دهید در اینجا به بنچ مارک های سایت techhive و تست های آن در خصوص برخی تبلت های مجهز به iOS اپل، اندروید گوگل یا ویندوز آر تی مایکروسافت نگاهی داشته باشیم. تمام تبلت های شرکت کننده در این بنچ مارک ها و محک ها، از آخرین نسخه سیستم عامل و فریم ورک شرکت خود بهره می بردند. در تبلت هایی هم که بیش از یک مرورگر وب یا پخش کننده ویدیو داشته اند، تست ها با استفاده از اپلیکیشن های پیش فرض انجام شده اند میتوانید جهت خرید آنلاین نیز به فروشگاه اینترنتی کالارنا مراجعه نمایید.

AndEbench

این ابزار محک فعلا تنها برای اندروید ارائه شده و به آزمون های کارکرد چند هسته ای و جاوای دستگاه می پردازد. جالب این است که در اینجا برخی ناهم خوانی ها با نتایج گیگ بنچ به چشم می خورند. البته اغلب تبلت ها در این دو تست نسبتا یکسان عمل کردند.
در تست اصلی AndEbench، تبلت ترانسفورمر پد اینفینیتی TF700 ایسوس توانست صدر نشین باشد. پس از آن گلکسی نوت 10.1 سامسونگ، M532 فوجیتسو، اکسپریا تبلت اس سونی و ایکونیا تب A700 ایسر ایستاده اند. همه این تبلت ها از پردازنده های چهار هسته ای بهره می برند. و البته همگی به جز گلکسی نوت 10.1 سامسونگ به پلتفرم SoC تگرا 3 انویدیا مجهز هستند.

نکسوس 10 گوگل هم به دلیل پردازنده دو هسته ای خود، در این آزمون رتبه ۶۳۰۶ را کسب کرد که کمتر از میانگین است. در میان هفت اینچی ها هم باز Excite 7.7 توشیبا جلودار بود و امتیاز ۸۳۹۴ را به نام خود ثبت کرد. گوگل نکسوس 7 هم به نمره ۸۱۱۳ دست یافت. کیندل فایر اچ دی آمازون هم که از پردازنده OMAP4460 تگزاس اینسترومنتز استفاده می کند، امتیاز ۴۳۱۱ را کسب کرد.
در تست کارکرد جاوا هم دو تبلت هفت و ده اینچی Excite توشیبا رتبه اول و دوم را از آن خود کردند. ایسوس ترانسفورمر پد اینفینیتی هم با اختلاف کمی پس از آنها ایستاد. ایسر و فوجیتسو هم دیگر بازیکنان این لیست پنج تایی بودند. نکسوس 7 گوگل امتیاز ۲۱۶ را به نام خود ثبت کرد و تبلت اکسپریا اس سونی به ۲۱۲ رضایت داد. گلکسی نوت 10.1 نمره ۱۹۰ گرفت و کیندل فایر اچ دی آمازون باز هم با کارکردی پایین به امتیاز ۱۶۵ رسید.

SunSpider

سان اسپایدر یکی از بهترین اپلیکیشن های تست چند پلتفرمی است که به اندازه گیری کارائی جاوا اسکریپت مرورگرها می پردازد. در داستان تبلت ها این تست نتایج جذابی را به نمایش گذارد. رتبه اول جدول به آیپد نسل چهارم اپل با پردازنده دو هسته ای بر پایه A6X رسید که تنها تبلت با نتیجه زیر یک ثانیه در تست های انجام شده بود. و این نتیجه وقتی جذاب تر و مهم تر جلوه می کند که بدانید اغلب اوقات اعداد خروجی سان اسپایدر نزدیک به دو ثانیه هستند. از دیگر خط شکنان این لیست ۵ تایی می توان به دو تبلت سرفیس مایکروسافت و ویوو تب RT ایسوس اشاره کرد که از ویندوز RT بهره می برند. گلکسی نوت 10.1 باز هم جای مناسبی در این لیست برای خود دست و پا کرده است. و نوک اچ دی با استفاده از نسخه دستکاری شده و شخصی سازی شده ای از اندروید 4.0 هم در میان این پنج برگزیده دیده می شود.
البته اغلب تبلت های مجهز به تگرا 3 با میانگین زمان ۲ ثانیه یا بیشتر، اصلا نمایش خوبی نداشتند و حسابی باعث شرمندگی شدند. اکسپریا تبلت اس به زمان 1.59 ثانیه دست یافت و نکسوس 7 به زمان 1.69 ثانیه رضایت داد. نکسوس 10 گوگل با زمان 1.39 ثانیه تست را به پایان رساند و کیندل فایر اچ دی به 1.79 ثانیه زمان نیاز داشت.

Geekbench

گیک بنچ به بررسی کارائی تک هسته ای، چند هسته ای و حافظه تبلت ها می پردازد. از این اپلیکیشن بنچ مارک می توان بر روی ابزارهای اندروید و آی او اس بهره برد.

در این تست، نکسوس 10 گوگل برترین بود. محصولی که مجهز به پردازنده دو هسته ای Exynos 5 سامسونگ است. این پردازنده بر پایه پردازنده های دو هسته ای ARM Cortex-A15 ساخته شده است. نکسوس 10 با قدرت تمام و کسب امتیاز ۲۳۵۴، صدر نشین تست گیک بنچ شده است. رقیب بعدی این تبلت که با پردازنده Exynos چهار هسته ای 1.4 گیگاهرتزی و اختلاف ۲۹ درصدی در مقام دوم ایستاده، گلکسی نوت 10.1 سامسونگ است. نکسوس 10 در کارایی تک هسته ای و مموری یک سرو گردن بالاتر از رقبای چهار هسته ای تگرا 3 خود ایستاده و نتایج نشان دهنده فرمانروایی ستاره جدید گوگل هستند.

دیگر بازیگران این تست، تبلت های ۹ یا ۱۰ اینچی بودند که علی رغم باخت در تست تک هسته ای و مموری، با پردازنده های تگرا 3 خود توانستند هنگام تست پردازش چند هسته ای در رتبه بالاتری از نکسوس 10 قرار گیرند.

نکته جالب اینجا است که هیچ یک از هفت اینچی های بازار در این میان حرفی برای گفتن ندارند و نتوانستند به لیست ۵ محصول برتر چارت گیک بنچ راه یابند. توشیبا Excite 7.7 توانست به عدد ۱۴۸۸ دست پیدا کند و نکسوس 7 گوگل آن را با عدد ۱۴۰۴ دنبال می کند. آیپد مینی اپل هم در این میان به امتیاز ۷۵۶ رضایت داد.

تست سرعت بارگذاری (load) صفحات وب

در این تست که از مجموعه تست های عمومی طراحی شده توسط techhive است، مرورگر تبلت های مختلف از نظر مدت زمان لازم برای لود و بالا آوردن صفحه مشخص اینترنتی (پر از متن و عکس های گوناگون) مورد سنجش قرار می گیرند. این صفحه وب تقریبا ۳۰ مگابایت حجم داشته و مملو از جداول و عکس های بزرگی است که با کدهای HTML به صورت تامب نیل به نمایش در می آیند.

در اینجا نتایج بسیار متغیری نسبت به تست سان اسپایدر به دست آمده است که خط کشی دقیق و اعلام نظر نهایی درباره کارایی مرورگر تبلت ها را بسیار مشکل می کند. آیپد مینی اپل در اینجا سرگروه است و به دنبال آن آیپد نسل چهارم در مقام دوم می ایستد. نفر بعدی این لیست ۵ تایی، نکسوس 10 گوگل است و گلکسی نوت 10.1 دنباله رو آن شده است. بزرگترین غافلگیری این تست را هم می توان حضور کیندل فایر اچ دی آمازون در رتبه پنجم (و در میان گروه برگزیده)‌ دانست.